Kathleen Sterckx

foto Kathleen Sterckx

Biografie

Theater is een constante in Kathleen's leven.

Zij volgde al op zeer jonge leeftijd een jeugdopleiding theater. Vanaf 16 jaar speelde ze dan ook al in heel wat stukken van de Playerwater Companie waaronder de belangrijkste rollen waren: "Roxanne" in "Cyrano" van Edmond Rostand, "Liza" in "De Kooltjeszifters" van Willi De Wit,"De Boerin" in "De boerin die sterft" van Karel Van De Woestijne en de vrouwelijke hoofdrol in "De Getuige" van Knarf Van Petecom.

Na hogere studies in Antwerpen met succes afgerond te hebben bleef ze ook in Antwerpen wonen en volgde daar een 3-jarige theateropleiding.

Vanaf 2002 begint Kathleen op semi-professionele basis theater te spelen en vanaf 2006 professioneel. Zij combineert vanaf dan hedendaags theater met educatief theater. Zij speelt in meerdere succesprodukties en staat met de educatieve theaterstukken in enkele jaren meer dan 200 keer op de planken zowel in Vlaamse scholen als in culturele centra. Bij het produktiehuis Paco en bij het produktiehuis Eduart

Voor en samen met het produktiehuis Moeders-was-verzachter opgericht door Chris Lenaerts, speelt Kathleen samen met Chris momenteel in twee stukken. De Meisjeskamer van Geertrui Daem en in regie gezet door Bie Borms. En Keutels geschreven en geregisseerd door Luc Frans. Daarnaast volgt al vlug modellenwerk en presenteerwerk. Gevolgd door het spelen in kortfilms, bedrijfsfilms en de rol van Sonja in de TV Soap Familie.

In 2007-2008 volgde Kathleen met succes een 1 jarige master opleiding in de Theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Na deze onderdompeling in de meer theoretische aspecten van het theatervak en een hernieuwe kennismaking met het hedendaagse Nederlandstalige theater en met de belangrijkse hedendaagse theatermakers volgt de volgende stap in de carriere van Kathleen met een theaterbewerking van het boek Man eet Hond van de bekende jeugdschrijver Guy Didelez.

Gevolgd door de oprichting van productievennootschap Moonbeat en dit samen met Wim De Baere. Via deze vennootschap produceren en faciliteren Kathleen en Wim theater- en muziekproducties.

Ondertusssen werkt Kathleen ook verder aan haar eigen theatercarriere en volgde les bij Bie Borms aan de Academie Voor Muzische kunten van Meise.Momenteel volgt ze nog steeds theaterlessen, zang en dictie bij de Stemstudio van Micke Acke.

Kathleen maakt nu ook deel uit van het Farce Cancan team.

Info & boeking.
Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons